Vedomé lucidné snívanie, 4/5, Snová mapa

Máme zámer, cieľ a už nejakú dobu si píšeme sny. To znamená, že by sme vo svojom snovom denníku mali mať napísaných 10 a viac snov. Teraz sa k nim vráťme späť, prečítame si ich a podčiarknite, čo je na sne zvláštne, čo ma zaujalo.

Čo to vlastne je snová mapa?

Je to doslova mapa našich snov, ktoré spája nejaký spoločný bod. Môže to byť čokoľvek, napríklad miesto / ľudia / situácie.

Ako na snovú mapu?

Mapu môžete kresliť na čistý papier (to ale bude chcieť naozaj veľmi veľký papier 😊), použiť excelovú tabuľku (odniesť si hlavný bod a okolie, do bunky, si napísať sen, nadpis a v poznámke zapísať dej) alebo program na myšlienkovú mapu, osvedčil sa nám www.mindomo.com, je zadarmo a má všetko, čo potrebujeme (dá sa zaznamenať nadpis sna, dátum a text sna).

Prakticky: 

Každý sen označím miestom, ľuďmi alebo situáciou (môže byť aj všetko naraz, ale niečo bude prevládať) a zaznamenám do mapy. Lepšie je sa zamerať na jednu oblasť než na všetky naraz.

Miesto

zdá sa mi sen, napríklad u rodičov v dome (tam ich mám veľa), do snovej mapy Zaznamenám koliesko s nadpisom sna, pridám si tam dátum a krátky popis sna.

Ľudia

ak sa mi zdá často o nejakých ľuďoch, zadám si do mapy napríklad kamarát Tom a potom k tomuto koliesku pridávam ďalšie sny s rovnakou osobou,

Situácie

ak sa mi zdajú často sny o lietaní, urobím si v mape koliesko lietania a potom pridávam ďalšie lietajúce sny práve k tomuto koliesku. Tento proces budem opakovať u každého sna. Postupne sa začne ukazovať, že sa sny opakujú často na jednom mieste / s určitými ľuďmi / v nejakej situácii, alebo sa začnú prekrývať a tu sa nám začne ukazovať celkový obraz.

To všetko potom vyústi k lepšiemu zapamätaniu a k väčšiemu počtu snov. Už mám viac snov s konkrétnym miestom / ľuďmi / situáciami a ten ďalší sen už bude tak divný, že mi to príde natoľko v sne zvláštne, že si uvedomím, že snívam. V celom tomto zapisovaní snov aj robenia mapy nejde ani tak o to, že by ste mali objaviť niečo špeciálne. Ide predovšetkým o samotný proces zapisovania, užiť si to, zaoberať sa tým. To je to najdôležitejšie. Dajme tomuto procesu všetko, úsilie, lásku, vieru a snová realita sa nám odmení.

SEN 3

"Nado mnou je záhrada, vysádzam do rohov kvietky od mamy, vyrastené stromy a nado mnou lietajú stíhačky, a celkom dosť, si hovorím, to snáď začala vojna, alebo čo sa deje a spomínam si, že som pilot, takže vyrazím na letisko a budem tiež lietať a potom nado mnou preletí zvláštna stíhačka so štyrmi krídlami, uvedomujem si, že je to X-wing zo Star Wars a to ma prebúdza, mám takú radosť. Všetko okolo je úplne dokonale reálne, ja som vedomý a pozerám okolo seba, skláňam sa a prezerám si zem, proste pecka, sen je krásne stabilný a ja si hovorím, proste si ho len užijem, hlavne nič nemeniť, ešte si spomeniem že som chcel skúšať chute, skúšam si olízať ruku, a fakt že jo, cítim absolútne divnú zvláštnu chuť, takú šialenú, dvíham znova ruku a prezerám si ju a mám na nej čiernu rukavicu, ahá, tak preto, som na moste alebo ceste a som niečo ako bojovník a okolo chodia roboti a tak sa do toho pustím, si hovorím, chcelo by to nejakú zbraň a v rukách sa mi zjavuje brokovnica, ale mačkám streľbu, ale nič, je to zaseknuté, tak niečo iné, objavuje sa mi katana a to je dobré, presekávam robota a idem ďalej, potom sa mi v rukách zjaví krásny meč, biely, katana, ale má divné rozmery, tak si ho chcem vylepšiť, mením ho, raz, to tiež nie je ono, a potom znova a znova a to ma začína vyhadzovať, uvedomím si to, ale už je neskoro, prebúdzam sa. Hladina sna - 3A, čo ma prebudilo - X-wing, špeciálne poďakovanie - ďakujem ti X-wing :D "

Techniky na prebudenie v sne

Pre začiatok odporučím dve krásne nepriame techniky na precitnutie. Obe sú veľmi jednoduché, ale svojou silou neobyčajné.

Prvá technika je nepriama sugescia

pred spaním si čítam knihy o astrálnom cestovaní, lucidnom snívaní alebo iné neobyčajné magické príbehy. A s veľkou pravdepodobnosťou už túto noc budem mať minimálne zaujímavý sen s touto tematikou.

A druhá je priama sugescia

pred spaním si opakujem, alebo len prednesiem želanie / sugesciu: "Dnes sa precitnem v sne", alebo "Želám si sen o lietaní, kde si uvedomím, že snívam." Tu sa kreativite medze nekladú, jediné, čo by mala táto formulácia spĺňať, je, aby to pre mňa bolo dôležité, zaujímavé a príťažlivé.

V tejto fáze sa môžem vrátiť k svojej snovej vízii a k tomu, čo som si napísal, že by som chcel v snoch robiť. A prípadne si to doplniť, upraviť, alebo posilňovať. Nabudúce sa pozrieme na ďalšie techniky na prebudenie a celkové zamyslenie sa o snovej realite. Čaká nás zhrnutie celého procesu, vyvrátenie najčastejších mylných presvedčení a zameriame sa viac na techniky na precitnutie.

 

VEDOMÉ SNY SA PRIRODZENE PREBÚDZAJÚ SO SCHOPNOSŤOU ASTRÁLNEHO CESTOVANIA - SPOZNAJ ŽIVOT NEZÁVISLE NA HMOTNOM TELE V KURZE ASTRÁLNEHO CESTOVANIA. 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať