Má konzumácia mäsa vplyv na meditáciu?

V dnešnej spoločnosti je kladený veľký dôraz na to, čo konzumujeme. Každý deň sa stretávame s článkami o diétach, detoxikáciou, veľkochovoch. Sme nútení o svojej strave premýšľať, nech je to z etického či zdravotného hľadiska. Dnes zabudneme vplyv stravy na naše telo a dopad na planétu Zem a zameriame sa čisto a len na otázky týkajúce sa duchovného rozvoja - meditácie, mentálne cestovanie a astrálne cestovanie.

Meditácia

Keď je vaším zámerom meditácie pozorovať myšlienky, upokojiť myseľ, či ju úplne vyprázdniť, tak konzumácia mäsa vám v tom nijako nebráni. Môžete jesť mäso aj niekoľkokrát denne a rovnako sa vám večer podarí myseľ úplne upokojiť. Teda tu padá mýtus, že meditácia je prístupná iba vegetariánom, či vegánom. Ak ste sa doteraz ovládaniu svojej mysli úplne vyhýbali, tu máte jednoduchý návod. Vyskúšajte a uvidíte, ako sa zmení kvalita vášho života - dajte nám potom vedieť. :)

Mentálne cestovanie

Vo chvíli, keď už celkom ovládate svoju myseľ, môžete sa pustiť do mentálneho cestovania. Tu máme niekoľko úrovní, ktoré musíme v súvislosti s konzumáciou mäsa, rozlíšiť:

  1. regresná terapia: Jedna zo základných foriem mentálneho cestovania - konzumácie mäsa nijako schopnosť ani priebeh neovplyvňuje. Viac o regresnej terapii TU

  2. napojovanie na ostatné vedomia: Tu môžete napríklad zistiť zdravotné problémy žijúcich osôb, kontaktovať zomrelých, komunikovať s bytosťami či inými entitami. Ani v týchto prípadoch vám mäso túto zručnosť nijako neovplyvní.

  3. návštevy vyšších sfér: Ak už vám nestačí pohyb v nižších sférach a chcete navštíviť vyššie a zisťovať, čo je za ničotou, Univerzom a ďalej, tak tu už musíme odporučiť po nejaký čas mäso vynechať. Čím vyššie sa budete chcieť dostať, tým viac bude treba stravu dočasne obmedziť (aj o ďalšie živočíšne produkty). Nemôžeme z vlastnej praxe povedať, že na pôste by sme sa dostali ďalej, ako na odľahčenej vegánskej strave (bez lepku a cukru). Cestovanie bolo na pôste jednoduchšie, ale dostali sme sa už rovnako ďaleko.

Návod na mentálne cestovanie

Astrálne cestovanie

U astrálneho cestovania je konzumácia mäsa veľmi individuálnou záležitosťou. Niekomu sa darí astrálne cestovať, aj keď mäso je,či neje. Niekto cestuje aj úplne samovoľne počas dňa, bez toho aby sa o to viac snažil. Keď sa ale už nejakú dobu snažíte (napríklad podľa nášho návodu) a úspechy sa nedostavujú, odporúčame mäso úplne vynechať a uvidíte, že po približne dvoch týždňoch ucítite výrazné zmeny.

Mäso nás pevne drží v tele / spája nás s týmto hmotným svetom / znižuje nám vibrácie - každý si to iste nazve podľa svojho slovníka.

Čo je aj v určitom ohľade jeho obrovská výhoda. Ak má niekto problém sa po astrálnom či mentálnom cestovaní úplne usadiť v tele a plne vnímať tento hmotný svet (čo sa vám nestane kým nevycestuje z tela viac ako 200x), tak mäso pomôže navrátiť toto stratené spojenie. Teda ... určte si svoj cieľ v duchovnej ceste a tomu prispôsobte svoju stravu.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať