Som moc mladý na cestu poznania?

Kedy je ten správny čas začať so skríningom nehmotného sveta? V detstve, puberte či dospelosti? Občas nám chodia e-maily, kde mladí ľudia (medzi 14. až 17. rokom) majú obavy, či sú už pripravení sa začať zaoberať "nadprirodzenými vecami" nielen teoreticky, ale už prakticky. Poďme túto tému trochu rozobrať na niekoľkých možných príkladoch zo života, ako sa dá dostať na cestu pochopenia.

Dieťa sa narodí s jemnejšími zmyslami

Teda pre ostatných má "nadprirodzené schopnosti". Vidí bytosti a rozpráva sa s nimi, má rozvinutú intuíciu (zazvoní zvonček pri dverách a dieťa s úplnou istotou vie, kto tam je), predpovedá budúcnosť (vie, ešte skôr než sa tak stane, že zvonček zazvoní), môže astrálne i mentálne cestovať . Tu musíme uznať, že dieťa nemá veľmi na výber a všetky tieto procesy, pre neho úplne prirodzené, prijíma. Záleží len na vplyve jeho okolia, či mu tieto schopnosti zostanú až do dospelosti, alebo sa ich vedome (alebo nevedome) vzdá.

Dospievanie a puberta

Keď nemáme jemnohmotné vnímanie dané od narodenia, tak prvého kontaktu s nehmotnými sférami sa dočkáme v dospievaní. Väčšina z nás určite niekedy v živote vyskúšala (či úspešne alebo neúspešne) vyvolávanie duchov. Tu sa začíname pohrávať s myšlienkou bytostí a buď u tejto viery zostávame, alebo ju opúšťame. Výhoda tohto veku je v bezstarostnosti a radosti zo života. Všetko ide tak nejako samo od seba a k tomu ešte dostatok času na sebarozvoj. Veľa informácií je voľne dostupnej na internete, komunita ľudí sa stále rozširuje. Historicky nebolo nikdy jednoduchšie nájsť všetky potrebné informácie a ešte k tomu nebyť odsudzovaný za zlú vieru. Čo viac chcieť? Nevýhodou môže byť oddelenie od rovesníkov, ktorí v nehmotný svet neveria. Preto odporúčame - skúste čo najmenej o týchto veciach hovoriť s rovesníkmi a užívajte si s nimi ich spôsobu života. Užívajte všetky možnosti, ktoré táto planéta ponúka, a pritom sa venujte svojej vlastnej ceste. Skôr alebo neskôr k sebe začnete priťahovať rovnako zmýšľajúcich ľudí, takže sa nemusíte báť dlhotrvajúcej izolácie či nepochopenia okolitým svetom. Len vydržte.

Dospelosť

V dospelosti k nám poznanie prichádza v podobe "duchov" v domácnostiach. Ďalej cez každodenné starosti, ktoré nás začínajú ničiť, a my hľadáme pomoc, ako skvalitniť náš život. Našim vedomím otrasie úmrtie blízkeho človeka, kde celkom logicky začíname hľadať odpoveď na to, čo je po smrti. Stráca sa nám detská bezstarostnosť a hľadáme nejaký pevný bod v živote aj v živote po živote. Hľadáme väčšie porozumenie podstate vlastného života. Výhody a zároveň nevýhody tohto veku môžeme vidieť v životných skúsenostiach a rozsiahlejších znalostiach. Dokážeme novo získané informácie lepšie analyzovať a pokiaľ s nimi súhlasíme, je viera o to pevnejšia. Za ďalšiu výhodu môžeme považovať samostatnosť (finančnú aj osobnú). Teda môžeme navštevovať rôzne kurzy a semináre, stretávať sa osobne s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi a tým si cestu uľahčiť. Nevýhodou môže byť už akási "tuhosť" a prekonávania celoživotných zvyklostí, ale k tomu nám môže dopomôcť práve logika a analýza. My v láskyplnom svete rozhodne nerazíme cestu "slepej viery", ale všetkým hovoríme: "Choďte a nájdite si sami dôkazy. My vám k tomu pomôžeme."

Staroba

Na konci životnej cesty nám už oslabuje fyzické telo a tým až násilne získavame možnosť prijať jemnohmotný svet. Jasne dostávame signál: "Zastav sa a maj čas na seba. Zisti, že nie si len to hmotné telo." Keď žil človek celý život vo viere v hmotu, tak tu odporúčame sa naozaj len zastaviť a začať sa sústrediť na jednu jedinú vec, ktorú je vlastný dych. Je to veľmi príjemný začiatok cesty k vyššiemu pochopeniu.

To najdôležitejšie nakoniec

Nesmieme opomenúť fakt, že uvedomenie si iné ako hmotné sféry si nachádza každého z nás samo vo chvíli, keď sme pripravení prijať nové fakty. Už len tým, že čítate tento článok ste na ceste poznania. Kedy prejdete aj vy od teórie k praxi? Je úžasné čítať stovky článkov a knižiek, ale nie je ešte lepšie ísť a o všetkom sa osobne presvedčiť? Tu na portáli astrálneho cestovania.sk vám poskytujeme hŕbu návodov, ktoré otvárajú prvé dvere.

Začnite od videnia aury,
mentálneho cestovania,
či rovno prikročíte k astrálnemu cestovaniu?

A ak chcete kráčať společne s nami, je tu 11 mesačný komplexní kurz Astrálneho cestovania. Dali sme do neho našu všetkú prax a skúsenosti - to, čo my sami by sme na začiatku našej cesty uvítali s otvorenou náručou.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať